середа, 27 квітня 2016 р.

Психологія Схуднення: Вірний Настрій!

Перш ніж сідати на дієту , повністю міняти свій спосіб життя або систему харчування , підготуйтеся до цього емоційно.
Задумайтеся, навіщо вам це потрібно, чому ви вирішили схуднути або вести здоровий спосіб життя. Якщо ви все зрозумієте і продумаєте, то дійти до мети буде набагато легше.
Щоб схуднути або серйозно щось поміняти в своєму житті спочатку треба себе до цього емоційно підготувати.

Психологія схуднення: емоції

З самого народження ми емоційно прив'язані до їди. Починаючи від материнського вигодовування до винагороди себе чимось смачним.
Потрібно вміти контролювати свої емоції, тоді ви зможете контролювати свій раціон харчування.
Ви, напевно, не раз помічали, як тільки у нас з'являється дуже поганий настрій через якихось проблем, ми відразу починаємо поглинати у величезних кількостях тістечка, шоколад і цукерки, піцу і багато іншого смачненького. Їжа допомагає нам відчувати себе краще ... Але як це потім відбивається на нашій фігурі всім відомо.
Тому потрібно вміти впоратися зі своїми емоціями, вміти себе заспокоювати і підбадьорювати в потрібний момент. Є дуже багато методик для управління своїми емоціями. Про це ми поговоримо в інших статтях.

Психологія схуднення: ставимо мети!

Для початку вам потрібно поставити для себе реальні (досяжні) цілі. Не потрібно себе загадувати, що ось хочу через 2 місяці виглядати як Наомі Кембел, при цьому хотіти схуднути здоровим способом і мати спочатку понад сорока зайвих кілограм. При цьому бажаючи позбавити від живота, наприклад, не потрібно сподіватися, що ви відразу позбавитеся від всіх своїх недоліків у зовнішності.
Буде чудово, якщо ви наперед розпишете собі на кожен день (детально) план дій: це може бути і раціон харчування (порції, час готування і вживання їжі, що саме ви будете їсти і т.д.), і фізичні вправи (коли, які і скільки), інші заходи для підтримання вашого способу життя і схуднення. Такий наперед продуманий план допоможе вам не допускати непродуманих небажаних вчинків, вам легше буде йти за планом і контролювати себе, так як ви вже заздалегідь будете знати, що вам належить у майбутньому.
Якщо ви собі розпишете раціон харчування, то вам легше буде стримати себе, щоб не з'їсти чогось непередбаченого. Ви можете сказати собі, що ось в такий час я співаємо, а зараз ця булочка, кекс і т.д не доречні для мене.
Правильно поставлені цілі і добре продуманий план грають велику роль в ефективному схудненні. Приділіть цьому належну увагу.

Психологія схуднення: любіть себе! Позитивний настрой.

Любіть себе!
Чому своїй подрузі ви не можете сказати що вона «товста потвора», а до самої себе ви таке дозволяєте. Любіть своє тіло. Покращуйте його і любите. Любляче ставлення творить чудеса.
Коли ви підходите до дзеркала, розмовляйте з відображенням як з подругою. Ви б тоді сказали «Так у тебе є пару зайвих см на стегнах, але якщо ти сильно захочеш, ти з легкістю зможеш їх позбутися. У тебе все вийде. Ти ж сильна ».
Ви самі знаєте, що вам потрібно, щоб схуднути, ви знаєте, як цього домогтися, просто зробіть це. Не відкладайте на потім, не придумуйте відмазки, не нехтуйте (я це зроблю портом, це мені не зашкодить і т.д.)
Можливо, ви зможете знайти підтримку у ваших подруг, колег по роботі, у чоловіка, дітей або мами. Ну а на крайній випадок, підтримуйте саму себе самі. Думайте про те заради чого це все, навіщо вам бути красивими і здоровими, чому вам це потрібно і як може змінитися ваше життя. Мисліть позитивно!
Зрештою, отриманий результат вас порадує. Подумайте заради чого ви хочете стати стрункими і красивими.

Психологія схуднення: готуємося до старту

Потрібно готуватися до старту. Буде недостатньо просто сказати «Все, з понеділка сідаю на дієту». Потрібно підготувати себе як емоційно, так і фізично. Потрібно все продумати наперед - це запорука того, що ви дійдете до своєї мети.
Продумайте всі, всі дні народження та пікніки, поїздки та інші моменти які не вписуються в вашу систему схуднення. Виберете відповідний момент (період) для схуднення, або підлаштовуватися ситуації під себе. Вам доведеться себе обмежувати в чомусь. Вам потрібно звикнути і прийняти цю думку. Вмійте імпровізувати і одночасно контролювати себе.
І ще раз контроль над емоціями. Для початку записуйте протягом тижня всі свої звички і емоції, які у вас виникають під час прийняття тієї або іншої їжі. Відзначайте для себе в яких ситуаціях що ви їли, що спонукало вас на це, які емоції (радість, злість, смуток, упередження, звичка, нудьга і т.д.).
В кінці тижня підведіть підсумки, проаналізуйте все і зробіть висновки. Не в жодному разі не зводьте наклепів на себе «як можна стільки є» або «як це жахливо». Просто подивіться на факти і зробіть висновки, помітьте собі, на що вам потрібно звернути увагу і де потрібно за собою прослідкувати.

Походимо до всього з розумом. Розумні покупки.

Купуйте продукти з розумом. Перед тим як почати дієту сходіть спочатку за продуктами і скупіться на пару днів вперед. Складіть список необхідних покупок, продумайте, що потрібно купити зараз, а що краще пізніше.
І зовсім необов'язково навідріз відмовлятися від того що любите. Просто навчитеся знижувати калорійність продуктів і вибирати більш корисну їжу. Замість звичних, наприклад, молочних продуктів, вибирайте просто з більш низьким відсотком жирності. Солодощі теж можете не ставити під табу. У чому ж тоді радість життя?  Віддавайте перевагу просто більш корисним солодощів (можливо трохи чисто чорного шоколаду, батончик мюслі). Так само побалувати солодким ви себе можете під час вуглеводного вікна .
Більш жирні сорти риби замінюйте на нежирні сорти, свинину замінюйте дієтичної птахом.

Настрій

Розряджайте напругу. Контролюйте свої емоції. Попрактикуйте методи контролю над собою. Це завжди може стати в нагоді в житті. Відвикайте заспокоювати себе за допомогою їжі. Не картати себе занадто багато. Ніхто не ідеальний, а ви і так прекрасні. Ще раз, вчіться більше любити себе і краще ставитися до себе.
Фокусуйте свою увагу не тільки на своєму тілі і схуднення. Концентруйте свою увагу і на інших важливих аспектах вашого життя.
Радійте життю. Для підвищення настрою і набуття психічної стійкості сходіть на концерт, проведіть час з друзями, поїдьте на пікнік, сходіть в кіно або туди де вам буде добре, посидьте з подружкою - попліткувати. Просто більше радійте життю. Набуття красивої фігури не повинно стати для вас періодом пекельних мук. Робіть своє життя яскравішим.
Замість того що б заглядати в холодильник краще послухайте голосно музику і потанцюйте. Зазвичай допомагає. Відволікайте себе від думки поживати. Забита голова справами забуває про те, що потрібно поїсти. Концентруйте свою увагу так само на дуже важливі речі (справах). В крайньому випадку, пару десятків додаткових вправ ніколи не стануть зайвими.
Нагороджуйте і заохочуйте себе.
Впишіть в свій план маленькі заохочення. (Це не обов'язково повинна бути їжа  ) Таким чином, ви підвищите собі настрій, будете підвищувати почуття власної гідності, і пополнеете свої сили (у першу чергу в психологічному плані). Не забувайте, що занадто високо поставлена ​​мета буде сильно виснажувати вас і викликати стрес. Заохочення грають тут велику роль. Психологічне здоров'я прямо пов'язане з фізичним здоров'ям. Пам'ятайте про це!
Тому балуйте себе іноді, але з розумом. Продумайте небудь на кожен день, що б могло вас порадувати і принести задоволення. (Щось що ви любите)
І ще одне. Ні в якому разі не ставитеся до схуднення як до чогось жахливого. Це багато все не пекло. Період схуднення - це відмінна можливість зробити краще себе улюблену!
Приділіть увагу так же вигляд - макіяжу і одязі. Купіть собі пару гарних речей (правильно підібраних). Робіть покупки з подругами, вони зможуть вам порадити щось хороше. Не відкладайте оновлення гардероба на майбутнє, коли вже схуднете. Ви повинні виглядати прекрасно завжди. Це важливий аспект психологічного здоров'я. Під час схуднення ви просто зобов'язані виглядати привабливо і стежити за собою! Це підвищить вашу самооцінку і буде тримати ваш настрій на висоті.

Немає коментарів:

Дописати коментар